O klubu

Ukratko, Plivački klub „Beogradski plivački klub“ osnovan je 2010. godine. Trenutno u klubu pliva preko 140 članova, uzrasta od 4 do 20 godina(u školi plivanja, predtakmičarskim i takmičarskim grupama). Najuspešniji takmičar našeg kluba je Milica Ostojić (1991) koja je bila višеstruka prvakinja države u mlađim kategorijama, a kasnije i seniorskim, takođe učestvovala je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., osvajačica preko 300 odličja u svim takmičenjima. Od istaknutih plivača, za nas je nastupao Marko Lazić (1996) višestruki državni prvak u mlađim kategorijama, koji je u disciplini 50m prsnim stilom osvojio zlatnu medalju na Balkanijadi, takođe je učestvovao na dva Evropska juniorska prvenstva, bio je član proširenog sastava seniorske reprezentacije u plivanju, osvajač preko 500 medalja na takmičenjima raznih nivoa. Pored navedenih, napomenućemo da su mnoge medalje na državnim i međunarodnim takmičenjima osvajali Janko Radmanović, Todo Đurović, Sara Savović i Anja Mioč. Moramo da napomenemo da je 2016. godine u pionirskoj kategoriji kod devojčica naša Milica Jovanović-Lekić (2006) bila državna prvakinja u nekoliko disciplina i ukupni pobednik nacionalnog šampionata, dok je prvak Beograda bila tri godine za redom (2015-2017), osvajačica je preko 200 medalja i od nje u skorijoj budućnosti očekujemo još puno uspeha. Ružica Mitrović (2008) je 2019. postala drzavna prvakinja u disciplini 50m i 100m prsnim stilom, dok je titulu šampionke Beograda osvojila na takmičenju koje se održalo u novembru 2019. godine, a do sada je osvojila preko 150 medalja na mnogim takmičenjima. Tara Gončin (2009) je postala šampionka Slovenije u konkureniciji pionira za 2020. godinu sa osvojenih 6 zlatnih medalja, takođe za 2019. godinu je osvojila treće mesto na prvenstvu Beograda. Ove godine, Tara je ponovo dominirala i pokazala da je budućnost srpskog plivanja. Marko Mišić na poslednjem državnom prvenstvu osvaja medalju na 50m leđnim u juniorskoj konkurenciji.
Takođe, izrazito smo ponosni na generaciju pionira koja je 2020.. godine zauzela drugo mesto na državnom prvenstvu i time pokazala kakva generacija Beogradskog plivačkog kluba dolazi na plivačku scenu. Pred njima je svetla budućnost, jer će oni biti u narednih nekoliko godina nosioci kluba i osvajači mnogih odličja što na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou. Za sezonu 2020/2021 smo u naš tim doveli jednu od najperspektivnijih srpskih plivačica juniorske kategorije Olgu Pucarević (2005) koja je nacionalni prvak u disciplini delfin i prvakinja Beograda.

Šta mi nudimo

Beogradski plivački klub pruža usluge koje se sastoje od početnog nivoa (škole plivanja) pa sve do elitnog takmičarskog programa. U svakoj od tih grupa ohrabrujemo decu i pomažemo im da ostvare svoj pun potencijal. Naš klub pruža sigurnost, pravi put i stalne izazove te tako stvara jedno zdravo okruženje za svako dete.
  • Pojedinačni treninzi
  • Takmičarski program
  • Škola plivanja

Naši članovi

Treneri

Treniraj srcem

Beogradski Plivački Klub

Prijatelji kluba

Iz naše galerije

Sliek takmičenja, treninga